Thuis of in het ziekenhuis bevallen

Home » Thuis of in het ziekenhuis bevallen

Thuis

Wanneer jullie ervoor kiezen om thuis te bevallen dan doet degene die dienst heeft op dat moment de bevalling samen met de kraamverzorgster (wij bellen zelf de kraamverzorgster op het moment dat dit nodig is). Na de bevalling blijven we bij jullie totdat alles klaar en goed is.

 

Ziekenhuis

Wanneer jullie ervoor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen dan komen wij op het moment dat jullie ons bellen eerst thuis kijken. Wanneer het zover is gaan wij samen met jullie naar het ziekenhuis. Wij doen dan samen met een verpleegkundige of kraamverzorgster de bevalling in het ziekenhuis. Als alles goed gaat, gaan jullie ongeveer 2 uur na de bevalling samen met jullie kindje met eigen vervoer weer naar huis. Wanneer jullie poliklinisch bevallen, betalen jullie zelf vaak een deel van de bevalling, afhankelijk van de soort verzekering die jullie hebben (de kosten hiervan kun je informeren bij je zorgverzekeraar). Wanneer er tijdens de bevalling iets gebeurt waardoor er een medische indicatie ontstaat, dragen we jullie over aan de gynaecoloog en doet de dienstdoende arts-assistent of verloskundige onder verantwoording van de gynaecoloog de bevalling.

Geboortehuis NEO: In het CWZ kunnen jullie samen met ons bevallen in het geboortehuis NEO. Het NEO zit boven de spoedeisende hulp. Op de site http://www.geboortehuisneo.nl/ kun je alle informatie vinden over het geboortehuis. Ook kun je een indruk krijgen hoe de kamers eruit zien. Wil je ze graag in het echt zien, dan moet je naar de kraammarkt komen in het CWZ.

Radboud ziekenhuis: In het Radboud ziekenhuis beval je samen met ons op de poliklinische kamer. Deze kamer is gesitueerd op de verloskamers. Wil je de verloskamers in het echt zien kun je je aanmelden voor een rondleiding.

Ons streven is om er samen met jullie en degenen die bij jullie bevalling aanwezig zijn een prettige, goede bevalling van te maken. Met als uitkomst een gezond kind en een gezonde moeder!

Wat we ook voor u kunnen doen

Eerste consult

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Wanneer moeten jullie de eerste afspraak maken?

Echo's

Al onze verloskundigen kunnen echo's maken en helpen jullie graag.

Nieuws

Klik op de button voor het laatste nieuws.

Ons team

Graag stellen we ons aan je voor en begeleiden we jullie tijdens de zwangerschap.